Allt om biodling i Malmö

Odla själv, bra för hälsan och naturen!

Totalt: 0kr
Allt om biodling i Malmö

Odla själv, bra för hälsan och naturen!

Totalt: 0kr

Köpvillkor

1. Köp
Vid beställning träffas avtal om köp först när Allt om biodling i Malmö AB bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. Orderbekräftelsen från webshopen genereras automatiskt utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t ex pris, leveranstid etc förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.

Allt om biodling i malmö AB har ägande- och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har erlagts från kunden.


2. Pris
I priserna ingår moms. Vid bekräftad beställning kan priserna endast ändras av omständigheter som Allt om biodling i Malmö AB inte råder över, t ex väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Frakt tillkommer.


3. Leveranser – leveranstider
Normal leveranstid är inom (5-10) arbetsdagar från det att vi tagit emot din beställning. I de fall där vi måste beställa en vara från någon av våra leverantörer samt under högsäsong kan leveranstiden vara något längre. Du har då naturligtvis rätt att ändra i eller avstå från din beställning. 

Brev/DHL/Posten
Försändelser som väger upp till 2 kg och som har ett varuvärde under 250 kr skickar vi som brev, med porto. Paket som väger upp till 60 kg skickar vi till ombud med DHL eller med Posten, när mottagaren är en privatperson. När mottagaren är ett företag skickas paket med DHL eller med Posten till leveransadressen som mottagaren uppgett. Försändelser på pall skickar vi oftast med DHL eller Posten. Skulle vi finna att något annat fraktbolag har bättre priser använder vi oss av det bolaget vid det specifika tillfället. Allt om biodling i Malmö AB väljer alltid det billigaste alternativet.
Postpaket till ombud får väga max 20 kg och ha en maxvolym på 0,25 kubikmeter. Pris per postpaket 125 kr.
Företagspaket får väga max 35 kg och ha en maxvolym på 0,25 kubikmeter. Pris per företagspaket 125 kr.


Leveransförsening
Du som kund har alltid rätt att häva köpet pga leveransförseningar. Allt om biodling i Malmö AB gör allt som står i vår makt för att fullfölja din beställning inom normal leveranstid, men det kan finnas tillfällen när det är omöjligt för oss att leverera i tid, t ex när våra leverantörer har försenade leveranser och inte fullföljer sitt åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att fri skiva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Skadat gods
Transportskada anmäls omgående till speditören och till Allt om biodling i Malmö AB senast tre dagar efter påskriven fraktsedel.

Ej utlösta order
Löser du inte ut ditt paket debiterar Allt om biodling i Malmö AB dig för frakten enligt beställningen samt för returtransporten.


4. Betalning
Allt om biodling i Malmö AB redovisar priser inkl moms.

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:

  • Kortbetalning i butik/webbshop (i dagsläget tillkommer faktura på frakt) 
  • Betalning via Payson (olika betalmetoder)

5. Garanti

Allt om biodling i Malmö AB säljer alla fabriksnya maskiner med ett års garanti.

Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel, dvs fel som fanns när varan levererades. Gäller det t ex handhavandefel, fel som uppkommit pga felinställning, fel som köparen orsakat själv eller då vi inte kan finna några fel debiteras köparen kostnaden för eventuell frakt och arbetskostnad.
Produktgarantin gäller inte fel som uppkommit vid eller efter egen förändring av varans funktion och utseende utan skriftligt godkännande av Allt om biodling i Malmö AB.

Din faktura är ditt garantibevis. Förvara dokumentet väl då det behövs vid utnyttjande av garantin.6. Reklamationsrätt
Kunder till Allt om biodling i Malmö AB har i enlighet med konsumentköplagen tre års reklamationsrätt. Vid köp i egenskap av företag gäller villkor enligt köplagen. Ett års garanti, ingen reklamationsrätt.

Reklamationsrätten gäller endast ursprungliga fel, dvs fel som fanns när varan levererades. Gäller det t ex handhavandefel, fel som uppkommit pga felinställning, fel som köparen orsakat själv eller då vi inte kan finna några fel debiteras köparen kostnaden för eventuell frakt och arbetskostnad.
Reklamationsrätten gäller inte fel som uppkommit vid eller efter egen förändring av varans funktion och utseende utan skriftligt godkännande av Allt om biodling i Malmö AB.

Din faktura är ditt garantibevis. Förvara dokumentet väl då det behövs vid reklamationen.


7. Ångerrätt
Vid köp från webshopen har du i enlighet med distansavtalslagen 14 dagars ångerrätt från det att du tog emot varan. Du måste inom 14 dagar meddela Allt om biodling i Malmö AB att du ångrar ditt köp och du som köpare står för frakten enligt beställningen samt returfrakten. Du kan ångra köpet innan du hämtat ut paketet, men du måste alltid meddela säljaren och står även då för frakten tur och retur. 
Varans skick ska vara i väsentligt oförändrat skick, dvs du har rätt att undersöka varan, men inte använda den om du ska utnyttja din ångerrätt.


Så här gör du vid utnyttjande av ångerrätt och gör en retur:

Inom 14 dagar efter du fått din vara meddelar du Allt om biodling i Malmö AB via  mail info@alltombiodling.com att du ångrar ditt köp och vill returnera varorna. Uppge shopordernummer, namn, adress och telefonnummer. Om du hunnit betala varorna även kontonummer eller ev bank- eller plusgironummer dit pengarna ska återbetalas. Returnera varorna i ursprungligt skick, dvs oanvända, oskadade och oförstörda till Allt om biodling i Malmö AB, Klågerupsvägen 257, 21232 Malmö. Använd företagspaket eller motsvarande vid retur till Allt om biodling i Malmö AB. Vi har ingen möjlighet att hämta ut paket hos ombud. Om privatpaket till ombud ändå används och det outlösta paketet går i retur till avsändaren står avsändaren för eventuella kostnader.


8. Personuppgifter

Allt om biodling i Malmö AB ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med beställning hanteras enligt allmänna dataskyddsförordningen, (GDPR) som ersätter Personuppgiftslagen (PuL) den 25e maj 2018. Genom godkännande av köpvillkoren(att du genomför ett köp) med Allt om biodling i Malmö AB samtycker du till att dina nödvändiga uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, samt för utskick av erbjudanden och information via e-mail. Du har alltid rätt att begära ut vilka uppgifter som finns registrerade hos oss. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna skall rättas eller raderas. Kontakta oss på info@alltombiodling.com vid förfrågan. 
De nödvändiga personuppgifter som vi lagrar hämtar vi in från dig. De uppgifter vi behöver är namn, personnummer, postadress, e-postadress, telefonnummer och IP-adress och betalningsinformation (vid webborder)

Vad behöver vi dina personuppgifter till?
Vi behöver dina personuppgifter för att kunna behandla och leverera din order. För att kunna utföra vårt arbete och kunna ge dig den servicen som du förväntar dig. Vi kan inte skicka en beställning om vi inte vet vem som ska ha den eller vart den ska levereras, som ett exempel.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter? 

I flesta fall så sparar vi dina personuppgifter för underlätta för dig som kund när du ska beställa igen. Så länge du är kund hos oss med andra ord. Vi har en rättslig förpliktelse att uppfylla reglerna angående bokföringslagen och behöver därför spara historik i minst 7 år. Dessa lagras givetvis i skyddade arkiv. 

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Dina personuppgifter finns lagrade i vårt kundregister i vårt affärssystem. Affärssystemet är alltid säkrat med inloggningar av lösenord och låter ingen obehörig komma åt uppgifterna. Våra datorer är uppdaterade och säkrade med antivirus och säkerhetsapplikationer. Även dessa har inte obehöriga tillgång till. Våra trådlösa nätverk är krypterade och säkrade med lösenord. Vid användning av vår webshop så är den säkrad med kryptering SSL för att behandla personuppgifter med säkerhet.
Vi lämnar aldrig under några omständigheter ut personuppgifter till tredje part.
Vart kan jag se eller ändra mina personuppgifter?
Kontakta info@alltombiodling.com